2022 Değerlendirmesi - 2023 Hedefleri

2022

  • 2022’nin başına kadar koşunun yanında yol ve dağ bisikletiyle de ilgileniyordum. Antrenman programım genelde bir gün koşu bir gün bisiklet şeklindeydi. Koşuyu, özellikle patika koşularını bisiklete göre çok daha fazla sevdiğime karar verdim ve koşuyu ana sporum haline getirdim. Bu karar sonrası koşuda umduğumdan çok daha fazla gelişme gösterdiğimden, sadece koşuya yoğunlaşmak bu sene verdiğim en iyi karardı.
  • 2022’ye kadar çok basit antrenman programları uyguluyordum. Genelde her hafta bir öncekinin aynısıydı. Bu konuda biraz okuma yaparak daha iyi antrenman programları yazmaya başladım. Hala daha deneysel birçok şey yapıyorum ama programlarım artık daha oturaklı ve hedefe yönelik geliyor. Denemeye, öğrenmeye devam.
  • Yıl boyunca çok disiplinli olarak antrenmanlarımı sürdürdüm. Tam sayısını bilmiyorum ama kaçırdığım antrenman sayısı çok azdır. Antrenmanlara en uzun verdiğim ara mart ayındaki Nif Ultra sonrası sol bacağımın arkasındaki ağrıyı dinlendirmek için verdiğim 10 günlük araydı. O arada dahil bir havuza yazılıp yüzme yaptım.
  • İlk ultramaratonumu temmuz başında SkyErciyes 64K’ya katılarak koştum. Neden 45K’ya katılmadım bilmiyorum. Sene boyunca en zorlandığım yarış oldu. Çıtayı bir anda bu kadar yükseltmek mantıklı bir hareket değildi kesinlikle.
  • Sene başında 496 olan ITRA puanımı sene sonunda 623’e 649’a yükseltebildim. Ne kadar iyi bir gelişme bilmiyorum ama ben çok memnunum.
Patika antrenmanlarımı çevresinde yaptığım Balçova Baraj Gölü

2023

  • Geçtiğimiz sene ilk ultramaratonumu da koşmanın heyecanıyla daha uzun (100km+) mesafeleri denemeyi düşünüyordum fakat bundan vazgeçtim. Bu yıl bunun yerine daha zor ve teknik parkura sahip yarışlara odaklanmayı düşünüyorum. Özellikle yüksek irtifada geçen dağ yarışları ana hedefim. Süre olarak 10 saati geçebilecek yarışlara henüz katılmayı düşünmüyorum.
  • Bu senenin son yarışında şimdiye kadar farketmediğim bir şeyi farkettim: koşarken ayaklarım dışa bakacak şekilde yani paytak koşuyorum. Yürüyüşüm öyleydi ama koşarken formumun öyle olduğunu bilmiyordum (Neden olmasın ki haha).Sanırım özellikle yorulduğumda bu durum daha bariz oluyor. Bunun sebeplerini araştırdığımda düzeltebileceğim bir şey olduğunu öğrendim. Bu seneki hedeflerimden biri de bu verimsiz basış biçiminden kurtulmak.
  • Bir diğer konu da el ve ayak bileklerimin çok zayıf oluşu. Ayak bileklerim bunca trail antrenmanından sonra biraz güçlenmiş olsa da bence yine de güç antrenmanlarıyla desteklenmeleri gerekiyor. El bileklerim ise tam bir facia. Eğer el bileklerim biraz daha güçlü olsaydı Pirin Extreme öncesinde düştüğümde bileğimi bu kadar ciddi incitmeyebilirdim. Bunun haricinde dağ parkurlarında ellerin kullanıldığı kısımlarda bileklerimin biraz daha güven vermesini istiyorum.
  • Son hedefim de ITRA puanımı 700’ün 725’in üstüne çıkarmak.