Kaçkarlar: Yukarı Kavrun - Göller Mevki Rotası

Bu yazıda Kaçkarlar’da haziran ayında koştuğum güzel bir rotadan bahsetmek istiyorum. Koştuğum rotanın tarifi oldukça basit: Yukarı Kavrun yaylasından batıya uzanan vadinin içinden patikayı takip ederek yükseliyoruz, göller mevkine ulaşınca (bir sürü irili ufaklı gölün bulunduğu yer) güneydeki boyuna tırmanıyoruz. Burası parkurun en yüksek yeri ve ~3200m rakıma sahip. Buradan Kaçkarların en yüksek zirvesi de görülebiliyor. Sonrasında buradan oldukça dik (%50’ye ulaşan bir eğime sahip) yokuştan dikkatlice aşağı iniyoruz. Aşağıda patikayla birleşip önce doğuya, sonra batıya doğru devam edip bir kare çizerek turumuzu bitiriyoruz.

Göller mevkiye doğru:

Göller mevkiye ilk çıkış:

Boyuna tırmanırken göl manzarası:

Zamanım kısıtlı olduğu için rotayı tamamlayıp döndüm ama bir dahaki gidişimde boyuna tırmandıktan sonra sırttan ilerleyerek biraz “scrambling” yaparak yerel zirvelere, dağın daha teknik kısımlarına da geçmek istiyorum. Mesela aşağıda boyundan çektiğim videoda görüldüğü gibi sırttan ilerlenebilir, teknik parkurlar için güzel antrenmanlar da yapılabilir.

Karadeniz iklimi maalesef her zaman böyle güzel havalar sunmuyor fakat temmuz/ağustos aylarında gelmek güzel bir hava yakalama şansını arttırır diye tahmin ediyorum.

EK: Rotanın GPX dosyasını buradan indirebilirsiniz.